Debra International

През 2011г. Сдружение ДЕБРА България стана член на Международната асоциация DEBRA International (http://www.debra-international.org/homepage.html). Тази организация е основана през 1978 г. във Великобритания и има за цел подпомагане на страдащите от EБ, както и привличане на общественото внимание към тази болест и проблемите, произтичащи от нея.

Оттогава ДЕБРА е прерастнала в уважавана международна организация с повече от 40 страни-участнички. Благодарение на редица активни кампании, Световната организация успя да събере значителни средства за социална и медицинска помощ на хиляди деца по целия свят, но най-важното – ДЕБРА финансира научни изследвания в най-развитите области на науката, чрез които да се открият начини за лечение на Булозната епидермолиза. Във всяка от страните-участнички в световната асоциациия ДЕБРА, има изградени научни и медицински центрове, изучаващи Булозната епидермолиза.

От Сдружение ДЕБРА България полагаме всички усилия, за да бъде изграден такъв център и в България. ДЕБРА България е единствен член на световната организация ДЕБРА на територията на Република България. Наши представители са участвали в редица конференции на DEBRA International. Активно се развива двустранното сътрудничество с организациите от другите страни-членки на ДЕБРА.

Страницата на ДЕБРА България в сайта на Международната асоциация на ДЕБРА (http://www.debra-international.org/debra/national-eb-groups/bulgaria.html).

Comments are closed